Dag 29
Hallo allemaal.
Het Nieuwe Jaar is Begonnen De Beste wensen aan iedereen.
Gisteren zijn we in de ochtend al met de camper naar Pennant hills gereden en zijn we daar op de trein gestapt zodat we hopelijk een beetje vooraan konden zitten maar helaas was het na de controlepoortje de eerste rij al bezet.
We hebben de gok maar niet genomen om dichter bij het operahuis te komen want dat zou waarschijnlijk al te vol hebben gestaan.
We zaten nog te twijfelen om de stoeltjes mee te nemen maar we wisten niet of dat wel kon en hebben ze maar niet mee genomen.
Eenmaal binnen de stad was het rustig winkels waren dicht we hadden nog wel broodjes bij subway gehaald zodat we niet van onze plek te hoeven gaan.
Ze hadden ook regen voorspeld dus hadden we onze poncho mee genomen dan bleven we in ieder geval droog het had al een keer geregend die morgen dus goed gedacht dus.
Maar na een tijdje op ons plekje bezeten te hebben hadden we toch spijt dat we onze stoeltjes niet mee hadden genomen want het bleek toch wel gemogen te hebben sommigen hadden hele plekken afgeschermd met hun stoelen en lachte de mensen uit die het niet hadden.
Er zou twee keer vuurwerk komen een keer om 9 uur voor de kinderen zodat die eerder weg konden maar dat deden ze niet ze kwamen ergens van achter vandaan en gingen zonder pardoes zitten voor onze neus en gingen daarna ook niet meer weg en daar zit je dan al meer dan 12 uur op het harde beton terwijl wij ons eigenlijk al stierlijk verveelden om op het zelfde vierkante stukje te moeten blijven zitten.
En natuurlijk waar we op zaten te wachten het echte vuurwerk en dat was zeer zeker het mooie vuurwerk wat we tot nu toe hebben gezien (eigenlijk een beetje te kort)
En na het vuurwerk liep iedereen gelijk weg en het was toch een drukte wat een mensen zeg heel sydney liep leeg als een trechter en iedereen moest naar een ingang van het station die op een gegeven moment overbelast werd er stonden wachters bij de ingang en die lieten iedere groepen door zodat mensen op het perron niet plat gedrukt konden worden en wij waren eigenlijk zo weg misschien wel in een tijd van 15 min lopen daar heen duurde langer dan het instappen.
Het liep allemaal soepel dus op iedere hoek stond wel politie die stonden met net zoveel gemak met mensen op de foto en met mensen te lachen dan dat ze streng moesten optreden want er was totaal geen chaos en dat met zoveel mensen.
We hebben ook gehoord dat buiten het grote vuurwerk geen andere vuurwerk mag worden afgestoken al 25 jaar lang niet meer.
Het is ook idd heel stil in dorpen de mensen lijken het ook niet echt te vieren en gaan misschien al vroeg naar bed want op de camping was het muisstil en ook al toen we bij de trein uitstapte nergens leek er iemand nog iets te vieren wat we eigenlijk behoorlijk saai vonden want in Nederland gaat het er allemaal veel uitbundiger aan toe.
En morgen gaan we de brug op lopen (het vuurwerk er af vegen).
Groetjes Charl en Sandra XXX
Allereerst de beste wensen voor 2012!
Gigantisch dat jullie het al die tijd hebben volgehouden op dat beton!En ja,jammer dat de uitbundigheid die wij hebben daar niet is,maar jullie hebben elkaar!!
lieve groeten Karla en Henk